Zwangerschapsyoga

/Zwangerschapsyoga
Zwangerschapsyoga2019-09-06T15:25:59+00:00

Zwangerschapsyoga bij SAMA Centrum

Voor de cursussen zwangerschapsyoga werk ik samen met ‘SAMA centrum’ in Mijnsheerenland. Bij SAMA centrum kunt u naast zwangerschapsoga ook terecht voor Hatha-yoga, Critical Alignment yoga, cursussen in empowerment, alignment therapie, meditatie en Yin & Happy Metal.

De eerstvolgende startdata van de cursussen Zwangerschapsyoga zijn als volgt:

Start Eind Cursus Tijd
20 september * 15 november  Zwangerschapsyoga Vrijdag 19.00u – 20.15u
Deze cursus is bijna vol.
12 oktober 07 december Zwangerschapsyoga Zaterdag 09.00u – 10.15u
22 november 24 januari 2020 Zwangerschapsyoga Vrijdag 19.00u – 20.15u

 

Voor de bovenstaande cursussen kunt u zich aanmelden door mij een e-mail te sturen: email

Voor meer informatie m.b.t. de locatie etc. kunt u ook kijken op : www.samacentrum.nl 

Praktijkruimte SAMA centrum

De sfeervolle praktijkruimte van SAMA centrum bevindt zich in Mijnsheerenland, centraal gelegen in de Hoeksche Waard. Mijnsheerenland is makkelijk te bereiken vanuit oa. Oud-Beijerland, Numansdorp, Heinenoord, Klaaswaal, Puttershoek, Nieuw-Beijerland, Maasdam, Westmaas, Strijen, Rotterdam Zuid, Barendrecht, en Dordrecht.

 

     

Waarom zwangerschapsyoga bij SAMA centrum?

Gemiddeld genomen kiezen vrouwen tegenwoordig bewuster voor zwangerschapsyoga; ze willen bewust de zwangerschap beleven en goed voorbereid zijn op de aankomende bevalling. Het is een goede manier om lichaam en geest ontvankelijk te maken voor de geboorte van uw kindje.

Zwangerschapsyoga is een moment gericht op u en het kindje in uw buik. Net als het ondergaan van een zwangerschapsmassage behandeling helpt het u ontspannen tegen de bevalling aan te kijken, omdat u handleidingen worden gegeven om een bevalling goed te dragen.

 

Zwangerschapsyoga geeft u meer vertrouwen in uw eigen vermogen en kracht. Door de oefeningen leer u uw lichaam beter kennen, u leert spanning te lokaliseren en deze los te laten. Het leren kennen van uw adem en deze te kunnen inzetten bij het opvangen van uw weeën en om door de pijn heen te leren ademen neemt een belangrijk deel van de lessen in. Deze oefeningen zijn een grote steun bij de bevalling. Daarnaast is er veel aandacht voor de bekkenbodemspieren en de andere hulpspieren die u nodig hebt voor, tijdens en na de bevalling.

 

Zwangerschapsyoga heeft als doel u voor te bereiden op uw bevalling. Niet zweverig, maar juist met beide voeten op de grond.

Wanneer zwangerschapsyoga bij SAMA centrum?

U kunt deelnemen aan de zwangerschapsyoga vanaf de 20e – 25e week. Eerder mag, later liever niet. Dan heeft u namelijk te weinig tijd om u alle adem- en ontspannings-technieken eigen te maken.

Duur van de cursus zwangerschapsyoga

De cursus bestaat uit 10 lessen, 9 lessen vóór de bevalling en 1 ná de bevalling, met uw  kindje. De terugkomles wordt later gepland, als uw kindjes geboren zijn. Tevens is er een partnerles. Er wordt gewerkt tijdens de lessen met de zwangerschapsbal. Deze bal wordt door Massagepraktijk Nina ter beschikking gesteld.

Privé zwangerschapsyoga lessen bij Nina van der Meulen

Als u de cursus zwangerschapsyoga liever niet in groepsverband wilt volgen, of wanneer de uren van de groeps-cursussen u niet goed uitkomen, kunnen privélessen de oplossing zijn. Nina biedt hiertoe de mogelijkheid en kan, samen met u, een les-schema gericht op uw zwangerschap opstellen. De lessen worden dan verzorgd op een lokatie, en op een tijdstip, waar u zich prettig bij voelt. De cursus-tarieven voor de privé-lessen wijken af van de normale cursus-tarieven.