Zwangerschapsmassage

//Zwangerschapsmassage
Zwangerschapsmassage2018-10-31T19:20:36+00:00

Zwangerschapsmassage bij Massagepraktijk Nina

 

Aanstaande moeders

Als moeder van twee prachtige dochters en als gediplomeerd verpleegkundige met kraam-specialisatie, ben ik goed bekend met de pijnen en ongemakken die u kunt ervaren tijdens uw zwangerschap. De massagetafel in mijn praktijk is daarom hydraulisch verstelbaar, en is voor zwangere cliƫnten gemakkelijk toegankelijk. De behandeling wordt afgestemd op uw wensen en op uw zwangerschap. In de beschikbare tijd besteed ik o.a. ook aandacht aan voedingspatronen, de thuissituatie, uw geestelijk welzijn, en ondersteun ik u in de algehele voorbereiding op uw aanstaande bevalling. Een onderdeel van het intake gesprek tijdens het eerste bezoek is het bespreken van mogelijke lichamelijke klachten. Bij bepaalde lichamelijke klachten is het niet mogelijk om een zwangerschapsmassage te ondergaan. Mocht u twijfelen of u een massage mag ondergaan, neem dan contact op met uw verloskundige of gynaecoloog voor meer informatie.

 

Waarom een zwangerschapsmassage behandeling?

Een zwangerschapsmassage (ook wel mama-massage genoemd) is heerlijk ontspannend en kan directe verlichting brengen bij zwangerschapsklachten. Een massage brengt u zowel lichamelijk als geestelijk in balans en dit komt de ontwikkeling van uw kindje weer ten goede. Een massage maakt de spieren soepeler, de ademhaling wordt dieper en uw gehele lichaam komt even helemaal tot rust, en kan zich even herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden. Tevens wordt het lymfestelsel en de bloeddoorstroming door de massage gestimuleerd, waardoor de afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd en er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind. De zwangerschapsmassage kan ook positieve effecten hebben op de slaap van moeder en baby, en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties (en meer kalmte) tijdens de bevalling.

 

Wat is de juiste periode voor een zwangerschaps-massage behandeling

U kunt de massage ondergaan vanaf de derde maand van je zwangerschap tot en met de laatste dag, en valt zeer goed te combineren met zwangerschapsyoga. Een regelmatige herhaalde zwangerschapsmassage is een weldaad voor de moeder en voor de baby!