Massagetherapie

//Massagetherapie
Massagetherapie2019-01-22T18:36:35+00:00

Massagetherapie

Hoe ziet een behandeling eruit?

Voor de eerste behandeling vindt er een intakegesprek plaats over uw leef-situatie en over eventuele klachten, zodat vastgesteld kan worden of een bepaald gedeelte van het lichaam extra aandacht gegeven moet worden. Hierbij kunt daarbij denken aan de bovenrug of schouders. De tijdsduur van het intakegesprek gaat niet ten koste van de behandeltijd, hiervoor is door mij extra tijd ingepland in mijn afspraken-planning van die dag. Aan de hand het intake gesprek wordt er een behandelplan opgesteld dat aansluit op uw persoonlijke situatie. Voor aanvang van de vervolgbehandelingen zal er telkens – waar nodig – een kort gesprek plaats vinden om de ontwikkeling van het klachtenpatroon en de vooruitgang van het behandelplan te bespreken.

Holistische massage

Een belangrijk onderdeel van de massagetheraphie is een holistische massage direct op de huid, waarbij massage-olie wordt gebruikt. Naar keuze worden rug, nek, schouders, hoofd, armen, benen tot en met de voeten gemasseerd. In mijn behandelmethodes combineer ik de diverse massagevormen, die daarbij goed aansluiten op uw eventuele klachtenpatroon. De holistische massage geeft een gevoel van vertrouwen en welbevinden. Het hele lichaam en het innerlijke komen tot rust, waardoor de geest zich kan openstellen voor nieuwe ervaringen. Met behulp van deze massages kunnen psychische blokkades worden opgeheven, waardoor u uw functioneren kunt verbeteren. Deze massages zijn dus niet alleen fysiek gericht, maar bevorderen ook de balans van lichaam en geest.

Tijdens de massage wordt bijzondere aandacht besteed aan uw spieren. Spieren die te lang strak gespannen zijn gaan pijn veroorzaken. Pijn in de nek, schouders, rug, kuit. Veel mensen lopen ermee door totdat ze elke dag pijn hebben. Het is natuurlijk beter om net wat eerder met uw lijf aan de slag te gaan. Maar hoeveel last u ook hebt, uw problemen zijn vaak goed op te lossen.

Een holistische massage geeft warmte, rust en ontspanning, geeft meer energie, maakt u bewuster van uw eigen lichaam, leert u contact te maken met uw gevoel, is een weldaad voor lichaam en geest, is een methode om te ‘ontstressen’, te ‘onthaasten’ en ‘ont-moeten’ (er moet even helemaal niets).