Massages

/Massages
Massages2020-02-17T16:43:11+00:00

Massage

Massage heeft een gunstige invloed op onder meer het autonoom zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Het verhoogt de hoeveelheid endorfine en oxytocine in het lichaam. Ze verminderen stress en nog beter: stimuleren het geluksgevoel.

Onderzoek heeft aangetoond dat door het regelmatig ondergaan van massagebehandelingen het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt. En dat is goed nieuws voor de werking van het immuunsysteem, oftewel: het verhoogt uw weerstand.

Lichaam en geest

Na een massage zult u merken dat spieren soepeler worden en de doorbloeding beter. Hierdoor heeft u er ook lang na de massage nog profijt van. U hebt minder last van blessures, stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk, hoge en/of schommelende bloedsuikerspiegel en andere spanningen.

Geestelijk gebeurt er ook wat met u. U zou het kunnen ervaren als ‘meer ruimte in uw hoofd’, u heeft nieuwe energie, meer zin om uw doelen na te streven en een groter bewustzijn van uw lichaam, oftewel: u voelt zich beter in uw vel zitten!

Pijn of klacht

Een massage heeft ook een helende werking als het wordt ingezet ter behandeling van een klacht. Al met al kunt u zeggen dat een goede massage een effectieve, natuurkundige therapie is die zowel preventief, ter ontspanning als klachtgericht kan worden toegepast.

Samengevat, een massage:

  • Vermindert stress
  • Stimuleert het geluksgevoel
  • Verhoogt uw weerstand
  • Vermindert lichamelijke klachten
  • Verbetert de balans tussen lichaam en geest
  • Geeft u meer energie!​